ELK-500

Vákuumlapos címkefelrakó teleszkóp

ELK-500  Vákuumlapos címkefelrakó teleszkóp

Címkelefejtők, címkenyomtatók kiegészítő berendezése, mely általában határozatlan távolságú felületek címkézését teszi lehetővé. Alkalmas olyan termékek címkézésére is, ahol a címkefelrakás után szabad helyet kell biztosítani, például mozgó egységrakományok feliratozása terén már bizonyított.

Alkalmazási terület: Az Agrár feliratozás terén szabálytalan felületek vagyis zsákok feliratozása, zacskók címkézése, fóliázott csomagok etikettezése, vagy bármilyen egyéb iparág raklapos áruinak címkézése.

Működési elve az alábbi:

A címkelefejtő gép a címkét a várakozó vákuumlap alá közvetlenül kitolja. A lap a címkét a nem ragadós oldalán vákuum segítségével megfogja. Ezután a pneumatikus teleszkóp a lapot kitolja és nekinyomja az ott várakozó terméknek. A berendezés a termék felületét érzékelve megszünteti a vákumot és a címke a felületre ragad. Az érzékeléssel egyidejűleg a teleszkóp azonnal visszahúz és várakozik a további címkék kitolására. Kis méretű címkéknél a megfogásra elegendő csak a vákum, de nagyobb 80-150 mm címkéknél a kitolás alatt egy úgynevezett segédlevegő is nekiszorítja a címkét a vákumlaphoz. A berendezés saját vezérléssel rendelkezik, ezáltal alkalmas az összes címkelefejtő, illetve címkenyomtató berendezéshez, természetesen más-más felfogató adapterrel. A berendezés működéséhez szükséges paraméterek egy LCD kijelző és kezelőgombok segítségével szabadon programozhatóak.

Címkeszalag szélesség 104 mm-ig, 160mm -ig illetve 240 mm-ig
Címkehossz max.80, vagy max. 160
Teleszkóp lőkethossz max. 200 mm
Címkézési kapacitás kb. 25 Címke/Perc (termékfüggő)
Elektromos csatlakoztatás 24 V DC (külső táp, vagy a gazdagépről)
Áramfelvétel 300 mA
Sűrített levegő 6 bar